It's Friday!

God dagens! Började min dag med sovmorgon och en gnutta ångest som jag inte ens vet orsaken på. Sa snällt men bestämt NEJ till ångest och gick ut på en härlig morgonpromenad med Iso. Vi har sen dess kört 2 korta shejpingpass här hemma och snart ska vi köra ett till. Att ta av sockarna kommer vara någonting som Iso väldigt snart kan lägga på sin meritlista!
 
Annats på agendan idag står städning av lägenheten. Väldigt skönt att det inte är så mycket att städa utan mest lite disk och småplock. Kanske börjar jag bli vuxen och kan hålla ordning? (Nja, det ska jag nog inte tro iaf) Mozart kommer på besök i helgen också, sötaste lilla Mozart! Han får dock hänga med mamma lite mer då jag har hundkurs och andra ärenden och Mozart är inte lika glad över att va ensam nån timme som Iso. Men det blir nog bra ska vi se!
 
 

Gråt ej över spilld mjölk

"Det är inte lönt att gråta över spilld mjölk, framförallt inte då mjölken passerat sitt bäst före datum"
 
 
Nyss hemkommen med Iso på släptåg från Tessan. En riktig myskväll med kortspel, glögg och glada miner tillsammans med Anna och Tessan såklart! Nu sitter man återigen hemma, på den efterlängtade köksstolen och försöker att trycka bort den lilla gnutta ångest som gror inuti mig. 
 
Pratade med min psykolog idag. Känns skönt att höra hur långt man kommit. Hur mycket friskare jag är nu jämförelsevis med för några år sedan. Fick i uppdrag att reda ut hur jag skulle ta ställning i olika situationer som kan tänkas komma i den snara framtiden. Därav denna ångest. Känslor och tankar som slåss med varandra och jag vill olika saker beroende på vilka tankar och känslor jag lyssnar på. Det är svårt, men det kommer gå. 
 
Det känns skönt med framsteg. Det är inte längre jag som är ett problem. (inte för det mesta i alla fall) Självklart har jag brister, jag har ett hetsigt humör, är relativt överkänslig, överanalyserar allt till minsta detalj, kontrollberoende osv osv. Men jag kan leva ett liv och må bra utav det och de människor runt omkring mig. Man måste vara öppen för livet och våga ta steget för att må bättre. Att avskilja sig från livet, stänga in sig eller fly ifrån situationer och relationer kommer aldrig att vara lösningen. Ger mig själv en stor kram, det är jag värd!
 
Ser fram emot helgen. 2 dagar med hundkurs tillsammans med fina människor, hundträning med Iso, mys och värme. Kommer bli underbart! 

Nytt trick på G!

Singel på nytt och ny träningsmotivation börjar gro för mig och Iso. Började nyss med att shejpa in ta av sockarna. Hittills har vi enbart kommit till att uppmärksamma sockan och dutta på sockan/foten. Iso har dock börjar förstå att det är foten/sockan det handlar om. Under kvällen skall vi fortsätta med denna övning med jämna mellanrum och beroende på hur snabbt han fattar höjer vi svårhetsgraden för att få sitt "klick". 
 
Lite smått jobbigt är det i unghundslivet igen. Iso är rätt stissig igen och vill gärna dra till alla skojjiga ställen, lukta på allt spännande och släpa med sig lilla matte på äventyr! Inte blir det bättre av att skrutten även vägrat att skita idag trots att han har ätit normalt. Kommer väl ett stort lass ikväll istället! *urk*
 
Annars då? Jo det är rätt okej, trots omständigheterna. Försöker fördela tiden mellan Iso, föreningen, företaget, hushållssysslor och vänner så gott jag kan. Men prio ett just nu är att känna mig stabil igen och ta igen mig för att slippa ännu en depression. Denna höst och vinter ska fan gå vägen känner jag! 
 
Nu blev jag less på detta skrivande och känner att detta inlägg var totalt ointressant och inte ens värt att ha blivit skrivet, men men. 

Om

Min profilbild
RSS 2.0