Nattligt veterinärbesök

Under natten mellan tisdag och onsdag kalasade Hidas på skräp han snott från soptunnan. Under onsdagen var han därav hängig, trött och lite konstig i magen. Förutom att vi såg tecken på hans nattkalas tydligt i vardagsrummet så syntes det även då han gjorde ifrån sig från från båda hållen, eller kroppsöppningarna för att förtydliga. 
 
Under onsdagkväll var han mer hängig än tidigare. la sig hela tiden, skrek till och slängde sig på marken, visade tydligt att det gjorde ont i magen och spydde flera gånger. Att chansa på att det skulle bli bättre utan hjälp var inget vi var villiga att göra efter att ha tänkt igenom potentiella konsekvenser så vi ringde jourvet i Vännäs och åkte in. 
 
Väl framme hos vet blev Hidas undersökt och röntgad och vi såg på bilderna att allt passerat magsäcken och större delen av tarmen. Nu var det bara att hoppas att det inte satte stopp i sista delen. Hidas fick medel för att sluta kräkas samt något för att lindra magen. Vi fick även med två sprutor att spruta in i munnen på Hidas ca 1 timme efter besöket. Hemvägen gick bra och även om Hidas var trött och omtöcknad så fick vi sova med enbart ett toabesök för lillemans del. 
 
Nu under morgonen har han lekt och ätit frukost så det verkar vara på bättringsvägen. Vi håller tummarna att det fortsätter så! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0