Hundskolan- Få din hund att krypa!Detta är ett riktigt roligt trick tycker jag och det är ganska enkelt att lära sin hund detta. Jag använder mig av belöningshjälper för att få hunden att göra det jag vill i detta moment. 
(Jag utgår från att din hund redan kan kommandot ligg.)

Gör såhär:

1. Sitt på huk bredvid din hund. Börja med att lägga din hund. När den ligger ned visar du godis, leksak eller vad du nu andänver för att belöna hunden med. Jag använde godis. Placera belöningen framför hundens nos och för den sakta framåt bort från nosen. Hunden lär försöka sträcka på halsen men förhoppningsvis "kryper" den ett litet steg fram. Belöna då direkt även om det inte är ett så stort steg! Hunden ska lyckas det är det viktigaste!

2. Träna på detta ett ex antal gånger men glöm inte pauserna! Träningen ska vara rolig och inte uttjatande!

3. När hunden verkar ha fattat vad det är du vill kan du sätta ord på det om du inte redan har valt att göra det. (det spelar inte så stor roll när du säger ett kommando, skillnaden är att hunden vet inte vad det betyder förrän den har lärt sig att koppla ordet till ett beteende.) Öka också kriterierna. Istället för att bara behöva flytta sig en liten bit för att få godis krävs det kanske att det måste flytta sig 1 dm. Du väljer själv kriterierna men kom ihåg att vara konsekvent. 

4. När hunden kan följa belöningen, har fått ett ord på det och klarar av att flytta sig en bit är det dags att ta bort hjälperna. Visa inte belöningen, flytta dig bort från hundens sida, ja- du väljer själv vilken hjälp du ska ta bort.

5. När hunden kan det färdiga tricket ska du stå upp med hunden på din vänstra sida och på kommandot "kryp" ska den börja krypa vid din sida. 

Såhär ser det ut när jag och Mozart gör detta trick:

Om

Min profilbild
RSS 2.0